O călătorie de o milă începe cu primul pas

Lucrăm. Dezvoltăm. Investim. Totul fără a lua nici măcar un împrumut. Putem fi mândri de acest lucru.
Doar realizările comune pot pune bazele unui viitor al comunității.

01. Începând cu ziua de după investire, am depus eforturi uriașe pentru a reuși să ducem la bun sfârșit proiectele rămase de la conducerea anterioară, deoarece am vrut să încep strategia de dezvoltare cu o situație clară.

02. Întrucât ultimii ani au însemnat în cea mai mare parte cheltuieli excesive și necontrolate, am reanalizat cheltuielile și am hotărât unde să reducem costurile. Am lucrat la măsuri care să conducă la dezvoltarea unui sistem transparent și rentabil de funcționare.

Anul 2021 se caracterizează printr-un buget elaborat cu succes, axat exclusiv pe dezvoltarea urbană durabilă și cu accent pe aplicarea practică.

Împreună pentru un Reghin mai ecologic și mai curat

03.
Încă din primul moment, am susținut eforturile de încurajare a gestionării selective a deșeurilor. Sunt mândru că datorită acestei campanii de distribuire în cadrul gospodăriilor a sacilor de gunoi (galben, albastru și verde), am obținut o creștere cu 45 % a colectării selective a deșeurilor.

În cartierele orașului, am început să amenajăm insule de salubritate și colectare selectivă, monitorizate cu camere video, unde locatarii au acces pe baza unui card. Datorită acestor măsuri, am făcut pași importanți pentru a avea cartiere mai curate și pentru a colecta corect deșeurile.

Am amplasat în oraș pubele de gunoi selective, de ultimă generație, încurajând cetățenii să arunce deșeurile în mod responsabil.

Curățenia de primăvară și toamnă din întreg orașul, neglijată de vechea administrație, a fost reluată.

În colaborare cu RAGCL curățăm constant străzile orașului. În același timp, personalul de la Compartimentul Zone Verzi se asigură că spațiile publice, aranjamentele florale ale orașului să fie frumoase în orice moment al anului.

04. Am plantat puieți în zona verde de pe strada Gării, fiind conștienți că extinderea spațiilor verzi servește la îmbunătățirea calității vieții și promovează dezvoltarea unui oraș locuibil. Scopul nostru este să avem un oraș cât mai curat, verde și ordonat.

Pași importanți am reușit în direcția digitalizării

05. Integrarea tehnologiei digitale este una dintre cele mai importante fenomene de dezvoltare a așezărilor. În decurs de un an, am reușit să punem în funcțiune o Platformă Online unde puteți solicita fie un certificat de urbanism, fie diverse autorizații, desigur, cu semnătură electronică calificată, precum și documente care intră în competența Departamentului de Asistență Socială sau documente fiscale de la Direcția de Taxe și Impozite Locale. De asemenea, declarațiile fiscale pot fi depuse folosind platforma online.

Începând din acest an, înscrierea la creșă s-a făcut ONLINE. A fost un succes. Platforma este disponibilă la adresa: https://online.primariareghin.ro/

Îmbunătățim constant infrastructura orașului, carosabilul și trotuarele le reabilităm în ritmul prestabilit

06.Tronsonul de drum de pe strada Gării, către Kaufland, a fost extins la două benzi, facilitând astfel traficul auto. La intersecția dintre podul Mureș și Axente Sever, sensul giratoriu a fost eliminat, iar tronsonul de cotitură a fost transformat într-un drum principal, rezolvând astfel traficul anarhic din zonă care a încurcat circulația ani de zile.

07.După corectarea unei proceduri de achiziții publice foarte prost gestionate, rămasă din anii anteriori, vom finaliza în curând renovarea completă a străzii Câmpului: șanțul de scurgere a apelor pluviale, proiectarea trotuarelor și asfaltarea completă a străzii. Valoarea totală a proiectului de investiții depășește 800.000 de euro.

Pe lângă ridicarea la cotă a peste 100 de capace, în mai multe zone ale orașului s-a așternut covor de asfalt

08. Am reabilitat: tronsonul de drum dintre strada Pandurilor, centrul orașului și Căliman, strada Republicii, strada Duzilor, am reproiectat și reabilitat cele două sensuri giratorii de pe strada Sării și am turnat un nou strat de asfalt pe tronsonul creat.
09. Am finalizat lucrările complete de renovare a străzilor Simion Bărnuțiu și Gh. Șincai.
10. Strada principală din cartierul Rodnei, acoperită cu pavaj deteriorat, a fost reparată.
11. După zeci de ani de neglijență, am început renovarea întregii rețele de drumuri din Zona Industrială (Axente Sever, Ierbuș, Salcâmilor, Câmpului). Valoarea totală a proiectului depășește 1,7 milioane de euro.

Viitorul arată bine

12.Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractul de finanțare în valoare de 25.422.398,68 lei pentru renovarea străzii Apalina și modernizarea Gimnaziului de Stat ”Florea Bogdan”. Se pregătește proiectul tehnic. Putem începe lucrările în primăvară.

13.Ministrul Cseke Attila a semnat și contractul de finanțare în valoare de 8.077.645,17 lei pentru renovarea clădirii B a Colegiul ”Petru Maior”.


14.21.566.870,60 lei a primit Reghinul pentru reabilitarea Parcului Tineretului și pentru construirea "Muzeului de Științe Naturale Kohl István ".15. După ani buni de tărăgăneli, situația Cinematografului Patria din Reghin a ajuns la lumină. Am semnat finanțarea pentru renovarea și extinderea completă a clădirii. Procedura de achiziție publică pentru investiția de 11.630.124,96 lei finanțată de Compania Națională de Investiții (CNI) a fost finalizată și așteptăm cu nerăbdare ca firma care a căștigat licitația să înceapă lucrările.

16.Am clarificat situația centurii ocolitoare a Reghinului cu Mariana Ioniță, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR). Am finalizat lucrările de cadastru. Urmează aprobarea Direcției de Mediu, după care așteptăm HG-ul, urmând procedurile de achiziție. Investiția este finanțată de guvern din fonduri UE.

17.Firma Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai mari investitori în domeniu din țară, va începe să construiască din primăvară un ansamblu modern de locuințe rezidențiale, destinate familiilor.18.Folosim 75 de camere de supraveghere pentru a monitoriza zonele publice ale orașului. În perioada următoare vom extinde numărul camerelor video conectate la sistem, pentru o mai bună monitorizare a evenimentelor rutiere și sociale.

19.

Un Reghin verde și prietenos cu natura

Au sosit cele 10 autobuze hibrid. Vehiculele confortabile și prietenoase cu mediul, sunt dotate cu aer condiționat, sunt echipate cu camere video și sistem de contorizare inteligent a pasagerilor.

Sperăm că un număr cât mai mare de reghineni vor folosi echipamentele moderne și ecologice de transport public în locul mașinilor proprii.

20. Am instalat automate cu tichete de parcare, plătibile cu numerar sau cu carduri de credit în centrul orașului, eficientizând astfel emiterea tichetelor de parcare. Desigur, în continuare, există posibilitatea de plată a tichetelor prin mesaj text sau aplicație smartphone (UPPARK, TPARK).

21. Contractul pentru lucrările de reabilitare a terenului de sport "Metalul" a fost reevaluat în primăvară, iar antreprenorul a fost de acord cu finalizarea lucrărilor.

22. Anul acesta vom prelua blocul social cu 38 de apartamente de pe strada Ierbuș.
TÂRGUL PRODUCĂTORILOR LOCALI

23. Am sprijinit producătorii locali și am organizat lunar TÂRGUL PRODUCĂTORILOR LOCALI. Ediția cu numărul 7 a avut loc săptămâna trecută. Scopul nostru este de a face cunoscuți producătorii locali și de a educa populația cu privire la consumul de produse locale, sănătoase.

Accent pe familie

24.Am deschis o creșă nouă, modernă în Reghin. În clădirea renovată și extinsă a fostei școli a Episcopiei Reformate, au fost înființate 3 grupe.

25.În cartierul Rodnei am creat un loc de joacă modern și sigur, prietenos pentru copii. De asemenea, am renovat locul de joacă din spatele blocului 30 din cartierul Unirii.

Familie. Sport. Mișcare
26. Încercăm să promovăm ciclismul, exercițiile fizice și mersul pe jos. Cu acest scop duminicile am închis centrul orașului și am organizat diverse programe centrate pe familie. Ziua Europei, Parada Motocicletelor, Ziua Country, Ziua MMilitară, Kangoo, aventura plimbării cu autobuzul, etc.
Cu ajutorul instructorilor de dans reghineni, am reușit să organizăm un flashmob minunat, care a reușit să angreneze sute de copii, a cărui videoclip a avut peste 41.000 de vizualizări până acum.

27. În conformitate cu tradiția și în acest an am sărbătorit Ziua Internațională a Vârstnicilor, am felicitat cuplurile care și-au aniversat nunta de aur și, nu în ultimul rând, am organizat tradiționalul Bal al Strugurilor dedicat persoanelor cu dizabilități.

Lucrăm în mod constant pentru a face Reghinul mai frumos și mai bun. Am început să curățăm Pădurea Rotundă.

28. După mulți ani, am reînviat zona Pădurea Rotundă. Am sărbătorit Ziua Copilului cu programe colorate, interactive.
#LoveReghin Day & Night

29. Evenimentele din oraș sunt o oportunitate excelentă de a avea o comunitatea unită. Anul acesta am reușit organizarea a două evenimente inedite. LoveReghin Day & Night, organizat la Pădurea Rotundă și Street Food & Music Festival, care a avut loc în centrul orașului. Putem afirma cu certitudine că au fost de succes. Ambele evenimente au sprijinit artiștii locali. Anul viitor ne dorim să ridicăm ambele evenimente la un standard și mai înalt.

...finalizăm în acest an

30. Anul acesta intenționăm să reabilităm încă 2 locuri de joacă: spațiul de joacă de la grădinița de pe strada Salcâmilor și cel de pe strada N. Bălcescu.

31. Asfaltarea întregului sens giratoriu din cartierul Iernuțeni.

32. Reabilitarea străzii Stadionului.

33. Amenajarea a încă 2 insule de salubritate în cartierul Făgărașului, respectiv Dacia.

34. În luna decembrie 2021 dorim să împărțim sacii colorați pentru colectarea selectivă.

35. După modelul orașelor mari, planificăm organizarea unui Târg de Crăciun plin de farmec, în centrul orașului....planuri pe anul 2022

36. Terenul din jurul blocului 57 din cartierul Unirii și proiectul de reabilitare pentru întregul tronson al străzii 1 Decembrie 1918 au fost finalizate. Locatarii vor beneficia de o zonă verde, parcări numerotate, un loc de joacă modern și o pistă de biciclete. Din păcate, din cauza birocrației și a procedurilor de achiziții publice consumatoare de timp, nu vom putea începe lucrările până în primăvară.

37.

După consultarea cu compania Electrica, pot afirma că în 2022 vom demara în centrul orașului lucrările de amenajare a cablurilor electrice în subteran.


38.

Așteptăm cu nerăbdare evaluarea proiectului depus pentru bazinul de înnot didactic din curtea Grupului Școlar ”Ioan Bojor".39.

Am depus documentația de proiectare necesară pentru reabilitarea completă a Liceului teoretic ”Lucian Blaga”.40.

Deoarece consider că este deosebit de important să asigurăm cât mai mult confortul cetățenilor care frecventează instituțiile orașului nostru, încă din acest an vom începe renovarea curții și a unor încăperi din primărie.

41.

Avem în proiect stații de încărcare electrică. Dorim să venim cu cât mai multe soluții verzi și ecologice, pentru un oraș durabil.


42.

Prin programul național de investiții Anghel Saligny, ne dorim reabilitarea a două dintre cele mai aglomerate drumuri de acces ale orașului, cel de către Târgu Mureș și cel către Suseni.

43.

La începutul primăverii, vom începe reabilitarea completă a străzilor Terasei și Toamnei, din fonduri proprii de la bugetul local. De asemenea, dorim să reabilităm întreaga stradă Pct. Grigorescu.

44.

Demarăm proiectul Parcul de Agrement Pădurea Rotundă.


45.

Din păcate, anul acesta nu am reușit – tot din cauza procedurilor de achiziții publice – dar la începutul primăverii, cum ne permite vremea, vom termina lucrările începute de pe strada Muncitorilor.

46.

Un sens giratoriu este planificat pentru ieșirea de pe strada Duzilor, care are ca scop facilitarea circulației și eliberarea traficului aglomerat din zonă.

Direcția rămâne în continuare dezvoltarea, profesionalismul, planurile de scurtă și lungă durată, managerierea eficientă a proiectelor, îndemnul de a rămâne ACASĂ și îmbunătățirea condițiilor de viață.
Vă mulțumim că ne-ați sprijinit în îndeplinirea obiectivelor comune. Să fim mândri de comunitatea noastră și de realizările noastre din 2021. Să visăm măreț și împreună să ducem la bun sfârșit planurile de viitor, pentru că Reghinul, orașul nostru, se dezvoltă pentru noi.

Doar împreună vom reuși!