01. Începând cu ziua de după investire, am depus eforturi uriașe pentru a reuși să ducem la bun sfârșit proiectele rămase de la conducerea anterioară, deoarece am vrut să încep strategia de dezvoltare cu o situație clară.
02. Întrucât ultimii ani au însemnat în cea mai mare parte cheltuieli excesive și necontrolate, am reanalizat cheltuielile și am hotărât unde să reducem costurile. Am lucrat la măsuri care să conducă la dezvoltarea unui sistem transparent și rentabil de funcționare.
Anul 2021 se caracterizează printr-un buget elaborat cu succes, axat exclusiv pe dezvoltarea urbană durabilă și cu accent pe aplicarea practică.
04. Am plantat puieți în zona verde de pe strada Gării, fiind conștienți că extinderea spațiilor verzi servește la îmbunătățirea calității vieții și promovează dezvoltarea unui oraș locuibil. Scopul nostru este să avem un oraș cât mai curat, verde și ordonat.
05. Integrarea tehnologiei digitale este una dintre cele mai importante fenomene de dezvoltare a așezărilor. În decurs de un an, am reușit să punem în funcțiune o Platformă Online unde puteți solicita fie un certificat de urbanism, fie diverse autorizații, desigur, cu semnătură electronică calificată, precum și documente care intră în competența Departamentului de Asistență Socială sau documente fiscale de la Direcția de Taxe și Impozite Locale. De asemenea, declarațiile fiscale pot fi depuse folosind platforma online.
Începând din acest an, înscrierea la creșă s-a făcut ONLINE. A fost un succes.
Platforma este disponibilă la adresa: https://online.primariareghin.ro/
06.Tronsonul de drum de pe strada Gării, către Kaufland, a fost extins la două benzi, facilitând astfel traficul auto. La intersecția dintre podul Mureș și Axente Sever, sensul giratoriu a fost eliminat, iar tronsonul de cotitură a fost transformat într-un drum principal, rezolvând astfel traficul anarhic din zonă care a încurcat circulația ani de zile.
07.După corectarea unei proceduri de achiziții publice foarte prost gestionate, rămasă din anii anteriori, vom finaliza în curând renovarea completă a străzii Câmpului: șanțul de scurgere a apelor pluviale, proiectarea trotuarelor și asfaltarea completă a străzii. Valoarea totală a proiectului de investiții depășește 800.000 de euro.
12.Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractul de finanțare în valoare de 25.422.398,68 lei pentru renovarea străzii Apalina și modernizarea Gimnaziului de Stat ”Florea Bogdan”. Se pregătește proiectul tehnic. Putem începe lucrările în primăvară.
13.Ministrul Cseke Attila a semnat și contractul de finanțare în valoare de 8.077.645,17 lei pentru renovarea clădirii B a Colegiul ”Petru Maior”.
14.21.566.870,60 lei a primit Reghinul pentru reabilitarea Parcului Tineretului și pentru construirea "Muzeului de Științe Naturale Kohl István ".
15. După ani buni de tărăgăneli, situația Cinematografului Patria din Reghin a ajuns la lumină. Am semnat finanțarea pentru renovarea și extinderea completă a clădirii. Procedura de achiziție publică pentru investiția de 11.630.124,96 lei finanțată de Compania Națională de Investiții (CNI) a fost finalizată și așteptăm cu nerăbdare ca firma care a căștigat licitația să înceapă lucrările.
16.Am clarificat situația centurii ocolitoare a Reghinului cu Mariana Ioniță, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere(CNAIR). Am finalizat lucrările de cadastru. Urmează aprobarea Direcției de Mediu, după care așteptăm HG-ul, urmând procedurile de achiziție. Investiția este finanțată de guvern din fonduri UE.
17.Firma Maurer Imobiliare, unul dintre cei mai mari investitori în domeniu din țară, va începe să construiască din primăvară un ansamblu modern de locuințe rezidențiale, destinate familiilor.
18.Folosim 75 de camere de supraveghere pentru a monitoriza zonele publice ale orașului. În perioada următoare vom extinde numărul camerelor video conectate la sistem, pentru o mai bună monitorizare a evenimentelor rutiere și sociale.
20. Am instalat automate cu tichete de parcare, plătibile cu numerar sau cu carduri de credit în centrul orașului, eficientizând astfel emiterea tichetelor de parcare. Desigur, în continuare, există posibilitatea de plată a tichetelor prin mesaj text sau aplicație smartphone (UPPARK, TPARK).
21. Contractul pentru lucrările de reabilitare a terenului de sport "Metalul" a fost reevaluat în primăvară, iar antreprenorul a fost de acord cu finalizarea lucrărilor.
23. Am sprijinit producătorii locali și am organizat lunar TÂRGUL PRODUCĂTORILOR LOCALI. Ediția cu numărul 7 a avut loc săptămâna trecută. Scopul nostru este de a face cunoscuți producătorii locali și de a educa populația cu privire la consumul de produse locale, sănătoase.
24.Am deschis o creșă nouă, modernă în Reghin. În clădirea renovată și extinsă a fostei școli a Episcopiei Reformate, au fost înființate 3 grupe.
25.În cartierul Rodnei am creat un loc de joacă modern și sigur, prietenos pentru copii. De asemenea, am renovat locul de joacă din spatele blocului 30 din cartierul Unirii.
27. În conformitate cu tradiția și în acest an am sărbătorit Ziua Internațională a Vârstnicilor, am felicitat cuplurile care și-au aniversat nunta de aur și, nu în ultimul rând, am organizat tradiționalul Bal al Strugurilor dedicat persoanelor cu dizabilități.
29. Evenimentele din oraș sunt o oportunitate excelentă de a avea o comunitatea unită. Anul acesta am reușit organizarea a două evenimente inedite. LoveReghin Day & Night, organizat la Pădurea Rotundă și Street Food & Music Festival, care a avut loc în centrul orașului. Putem afirma cu certitudine că au fost de succes. Ambele evenimente au sprijinit artiștii locali. Anul viitor ne dorim să ridicăm ambele evenimente la un standard și mai înalt.
30. Anul acesta intenționăm să reabilităm încă 2 locuri de joacă: spațiul de joacă de la grădinița de pe strada Salcâmilor și cel de pe strada N. Bălcescu.
31. Asfaltarea întregului sens giratoriu din cartierul Iernuțeni.
32. Reabilitarea străzii Stadionului.
33. Amenajarea a încă 2 insule de salubritate în cartierul Făgărașului, respectiv Dacia.
34. În luna decembrie 2021 dorim să împărțim sacii colorați pentru colectarea selectivă.
35. După modelul orașelor mari, planificăm organizarea unui Târg de Crăciun plin de farmec, în centrul orașului.
36. Terenul din jurul blocului 57 din cartierul Unirii și proiectul de reabilitare pentru întregul tronson al străzii 1 Decembrie 1918 au fost finalizate. Locatarii vor beneficia de o zonă verde, parcări numerotate, un loc de joacă modern și o pistă de biciclete. Din păcate, din cauza birocrației și a procedurilor de achiziții publice consumatoare de timp, nu vom putea începe lucrările până în primăvară.
După consultarea cu compania Electrica, pot afirma că în 2022 vom demara în centrul orașului lucrările de amenajare a cablurilor electrice în subteran.
Așteptăm cu nerăbdare evaluarea proiectului depus pentru bazinul de înnot didactic din curtea Grupului Școlar ”Ioan Bojor".
Am depus documentația de proiectare necesară pentru reabilitarea completă a Liceului teoretic ”Lucian Blaga”.
Deoarece consider că este deosebit de important să asigurăm cât mai mult confortul cetățenilor care frecventează instituțiile orașului nostru, încă din acest an vom începe renovarea curții și a unor încăperi din primărie.
Avem în proiect stații de încărcare electrică. Dorim să venim cu cât mai multe soluții verzi și ecologice, pentru un oraș durabil.
Prin programul național de investiții Anghel Saligny, ne dorim reabilitarea a două dintre cele mai aglomerate drumuri de acces ale orașului, cel de către Târgu Mureș și cel către Suseni.
La începutul primăverii, vom începe reabilitarea completă a străzilor Terasei și Toamnei, din fonduri proprii de la bugetul local. De asemenea, dorim să reabilităm întreaga stradă Pct. Grigorescu.
Demarăm proiectul Parcul de Agrement Pădurea Rotundă.
Din păcate, anul acesta nu am reușit – tot din cauza procedurilor de achiziții publice – dar la începutul primăverii, cum ne permite vremea, vom termina lucrările începute de pe strada Muncitorilor.
Un sens giratoriu este planificat pentru ieșirea de pe strada Duzilor, care are ca scop facilitarea circulației și eliberarea traficului aglomerat din zonă.